perjantai 13. heinäkuuta 2012

Grand Canyon

Perjantaiaamuna lähdettiin ajelemaan Flagstaffista kohti Grand Canyonia. Tässä vielä muutama kuva kaupungista.

Kanjonille mennessä yllätyksenä tuli, että seutu ei olekaan aivan aavikkoa, vaan alueella kasvoi jos jonkinmoista pusikkoa. Seriffikin päivysti tien varressa.

Kanjonilla käytiin ensin Visitor Centerissä tutkailemassa kanjonin syntyä ja muuta mielenkiintoista mm. ensimmäisistä retkikunnista kanjonilla. Kanjoni on yli 400 kilometriä pitkä, leveydeltään 6-29 kilometriä ja enimmillään 2 kilometriä syvä, melkoinen kuoppa siis.

Tässäpä ensimmäiset näkymät kanjonille. Vaikuttava näky, ei voi sanoin kuvata ja kuvissakin todellisuus välittyy kehnosti.

Mikko uskaltautui kuilun partaalle, tuostakin olis muksahtanut melko syvälle, jos olis reunan yli livennyt.



Syvällä kanjonissa näkyi välillä Colorado-joki, joka on kanjonin kaivertanutkin aikojen saatossa.

Grand  Canyonilta jatkettiin Bullhead Cityyn, joka oli välietappina matkalla Los Angelesiin. Reitillä oli aakeeta laaketa sekä pitkiä suoria ja matka taittui nopeasti.

Välillä oli myös mäkisempää maastoa. Karkulaisrekkojen rampeissa oli paksut kerrokset sepeliä, mutta yhtäkään ei nähty tositoimissa käytettävän, ehkä parempi niin.

Yövyttiin Lodge on the Riverissä, siisti motelli ja lutikkasaldo edelleen nolla. Takapihalla oli uima-allaskin, mutta sitä ei keritty käyttää. Pyykkiäkin pesastiin kolikkomaattikoneella.

Ihmeteltiin vähän noita kahvipussukoita, mistähän lie olleet peräisin, kun ihan selvällä suomenkielellä luki, että kahavi.

2 kommenttia:

  1. Hienot ja karuhkot on maisemat, totta tosiaan. Joko olette ostaneet matkalaukut ja ne täyteen tavaraa? Vaatetta ja muuta kivaa? Vai meinasitteko Losista sitten ostaa merkkituotteita isolla rahalla?

    t: Mielikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkalaukku tuli hankittua Vegasista. Tää blogi laahaa vähän jälessä, ollaan jo Seattlen kulmilla majailtu. Losista ei juuri ostoksia tehty, ois saattanu matkakassa loppua samantien, jos Rodeo Drivellä ois ostostellu. Mutta täällä on vähän ostosteltu ja vielä yks ostoskeikka outleteilla käymättä, takaan, että matkalaukkuun ei jää yhtään tyhjää tilaa! :)

      Poista